Porcja dla 4
15 min
Łatwe
|
1 kg
|
małych, jędrnych brązowych pieczarek |
|
3 łyżki
|
Eleplanta |
|
1 pęczek
|
drobno skrojonej natki pietruszki |
|
3 ząbki
|
czosnku |
|
0.5
|
soku z cytryny |
|
1 łyżka
|
cukru |
| sól | |
| świeżo mielony czarny pieprz | |
| szczypta różowego pieprzu | |
Opcjonalnie: |
|
| opiekane kromki chleba na zakwasie | |
Przygotowanie:
Wartość odżywcza w jednej sztuce:
Kalorie: 253
Kilodżule: 1052
Węglowodany: 14,3 g
Tłuszcz: 13,2 g
Białko: 14,6 g
Wartość odżywcza w 100 g:
Kalorie: 45
Kilodżule: 186
Węglowodany: 2,5 g
Tłuszcz: 2,4 g
Białko: 2,6 g