Porcja dla 3
20 min
Łatwe
Zutaten |
|
1 pęczek
|
szałwii |
500 g
|
gnocchi ziemniaczanych |
100 g
|
Eleplanta |
100 g
|
szpinaku |
Sól | |
świeżo zmielony czarny pieprz |
Zagotuj wodę w garnku i dopraw szczyptą soli. Odetnij liście szałwii od łodyg. Gotuj gnocchi ziemniaczane w osolonej, wrzącej wodzie przez 2-3 minuty. Odcedź gnocchi w sitku lub durszlaku, przepłucz bieżącą wodą i wymieszaj. Aby dodatkowo zapobiec ich sklejeniu się, możesz użyć odrobiny Eleplanta.
Rozgrzej Eleplanta w rondelku lub patelni, aż delikatnie się spieni. Dodaj liście szałwii i mieszaj je w spienionym Eleplancie przez około minutę. Następnie dodaj gnocchi ziemniaczane ze szpinakiem i podsmażaj przez około 2 minuty. Przełóż gnocchi na półmisek, dopraw solą i pieprzem.